In onze samenleving hebben we dagelijks te maken met talloze juridische momenten. Hier staan we vaak niet bij stil. We kopen een treinkaartje zonder echt na te denken dat we een vervoersovereenkomst aangaan. Of we gaan naar de dokter en realiseren ons niet echt dat we met deze medicus een medische behandelingsovereenkomst sluiten. In de meeste gevallen gaat alles goed en is het niet nodig om u te verdiepen in de vraag wat uw juridische rechten en plichten zijn.

Maar soms gaat iets niet zoals u wilt. Dan is het belangrijk dat u snel weet wat uw positie is. Een rechtsbijstandverzekering kan dan goed van pas komen. Natuurlijk kunt u zelf naar een advocaat gaan, maar de tarieven binnen deze beroepsgroep zijn aanzienlijk en bedragen gemiddeld tussen de 150 en 350 euro per uur.

U kunt een rechtsbijstandverzekering aanpassen aan uw eigen wensen en behoeften. Hierbij kunt u meestal kiezen uit een of meer van de volgende modules:

  • Verkeer (Voorbeeld: u heeft een auto met een WA-verzekering en een ander brengt u schade toe. Deze schade wilt u op deze derde verhalen).
  • Wonen: (Voorbeeld: de gemeente overweegt een vergunning te verstrekken aan een horeca-gelegenheid pal naast uw woning).
  • Consumentenconflicten: (Voorbeeld: u koopt een televisie die al vrij snel gebreken vertoont).
  • Inkomensconflicten: (Voorbeeld: uw werkgever verplaatst zijn bedrijf 150 kilometer verderop met de vraag of u wel gewoon op tijd wilt komen).
  • Fiscaliteiten: (Voorbeeld: De belastingdienst accepteert een door u opgevoerde schenking niet als aftrekpost).

Belangrijk bij een rechtsbijstandverzekering is, dat het juridische geschil nog niet bestaat op het moment dat u de rechtsbijstandverzekering afsluit.

Juridische situaties gaan soms over grote bedragen. Bijvoorbeeld in een situatie met letsel of conflicten met de aannemer bij verbouwingen. Vaker gaat het om conflicten met beperkte financiële gevolgen die echter wel veel irritatie kunnen opleveren.

Juist bij conflicten met een beperkt financieel belang zien de meeste mensen ervan af om naar een advocaat te gaan of een procedure te starten. Niet integere partijen, bijvoorbeeld bepaalde verkopers op internet weten dit en maken hier misbruik van. Een van de voordelen van een rechtsbijstandverzekering is dat u ook bij dit soort financieel kleinere geschillen uw recht kunt halen. Wilt u meer weten over een rechtsbijstandverzekering? Neem gerust contact met ons op.

Ons advies is daarom om zeker nu de premies lager zijn, met ons de meeste passende is.