Woningeigenaren met overwaarde kunnen vanaf nu helpen dit geld ‘uit de stenen’ te halen. Met de Verzilverlening van SVn kan de overwaarde worden gebruikt om de woning veiliger en comfortabeler te maken. Voor gemeenten is het een extra instrument om langer zelfstandig wonen of verduurzamen te stimuleren. De Verzilverlening van SVn is in eerste instantie bedoeld om te investeren in comfortabel en veilig wonen.

Betalen met ‘stenen’

De Verzilverlening is een hypothecaire lening op basis van de overwaarde van de woning. De aanvrager betaalt gedurende de looptijd geen rente en aflossing. De Verzilverlening heeft daarom geen gevolgen voor het maandelijkse besteedbare inkomen, maar zorgt wel voor de mogelijkheid om de huidige woning aan te passen. In feite wordt met ‘stenen’ betaald. De lening wordt afgelost na verkoop van de woning of overlijden.

De voordelen van de Verzilverlening

  • Veilig en comfortabel wonen ook mogelijk voor lagere inkomens.
  • Een aantrekkelijk oplossing voor senioren met overwaarde.
  • De Verzilverlening heeft geen invloed op het besteedbaar inkomen.
  • Er is geen maximale leeftijdsgrens voor het afsluiten van de Verzilverlening.

“Een goede oplossing voor senioren”

Het is een goede oplossing voor senioren met een bescheiden inkomen. Er is geen inkomenstoets, de rente is laag en wordt bij de lening bijgeschreven. De Verzilverlening voldoet daarmee aan de wensen van veel ouderen omdat de woning zonder extra maandlasten kan worden aangepast.”

Vriendelijke Groet,
Financieel Onderhoud
Paul de Kok